Drukke baan, druk huishouden, stress, allemaal oorzaken van spanning. spanning uit zich vaak door middel van lichamelijke klachten, zoals rugpijn, pijn in de nek en schouders, hoofdpijn en nog veel meer. Een gerichte ontspanningmassage biedt hier vaak uitkomst.

Wat is Ontspanningsmassage?
Ontspanningsmassage  is een lichaamsmassage op de huid, waarbij een warme massageolie wordt  gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige  knedingen, strijkingen en fricties. Door het masseren van het lichaam  verdwijnen spierspanningen en de energie neemt toe. Er ontstaat een gevoel van  heerlijk welbehagen alsof alle zorgen voor even niet bestaan. Na de massage  voel je je verkwikt en ontspannen.

Wat doet een Ontspanningsmassage?
Een Ontspanningsmassage is ontspannend voor lichaam en  geest. Heerlijk als u het druk hebt of erg gespannen bent. Na een massage voelt  u zich helderder en fitter.  Door massage van de huid krijgt men een betere  doorbloeding, dus goed tegen cellulitis. De  perfecte manier om bij stress te ontspannen.

Welke reacties kunt u mogelijk verwachten?   Tijdens de massage wordt de bloedsomloop en de lymfestroom  gestimuleerd. De stofwisseling en de vochthuishouding worden beïnvloed. Het is  heel goed mogelijk dat u na de massage veel moet plassen. Ontspanningsmassage heeft:
* een pijnverminderde  werking;
* een stimulerende of  juist rustgevende invloed op ons meridiaansysteem;
* invloed op de spanning  van weefsel, spieren en organen;
* invloed op onze  lichaamstemperatuur.
* Door het  masseren van het lichaam verdwijnen spierspanningen en neemt de energie toe. Na  de massage voelt u zich weer fris en ontspannen.

De ontspanningsmassage kan gecombineerd worden met energetische massage/Reiki.